Rejsegilde på Ringborgen - Ribe VikingeCenter

9. december kunne der fejres rejsegilde på den første bygning inden for den eksisterende ringvold på Ribe VikingeCenter.

Bygningen er den såkaldte servicebygning, der udvendigt vil fremstå med autentisk udseende som vikingehus, mens den indvendigt vil blive opbygget som en moderne bygning med servicefaciliteter for de vesøgende på Ribe VikingeCenter. Hele projektet omfatter fire bygninger og et udhus - heraf udføres to af bygningerne og skuret fuld autentiske både ind- og udvendigt.

Kombinationen af autentiske bygningsprincipper fra vikingetiden, og moderne myndighedskrav har været en stor udfordring i både idé- og projekteringsfasen og har sat præg på hele projektet. Som et eksempel er servicebygningen bygning pakket ind i fibergips for at overholde myndighedernes brandkrav.

VikingeCenteret har udstukket rammerne, bygningsprincipper og dimensioner på træværk. Herefter har INGENIØRVÆRKET været kreative med at udtænke løsninger, der indfrier myndighedskrav, har den nødvendige konstruktive styrke, samtidig med at de moderne konstruktioner som fundamenter, beslag m.m. ikke er synlige.